over mij

Even voorstellen: de auteur van dit blog

Jennifer Wetsteijn is mijn naam. Ik ben een jonge (ach, van geest in ieder geval, bouwjaar: 1973) moeder van een blonde, gevoelige maar oh zo stoere jongen en een dametje met eigenwijze krullen en dito karakter. Met de man die ik eind negentiger jaren ontmoette op een zwoel strandconcert van Anouk kreeg ik dit koningspaar.

Jaren heb ik me volledig op het grootbrengen en opvoeden van deze twee gestort. En toen was het genoeg! Nee, dat nooit, maar ik wilde wel weer es naar buiten, mijn huis  uit, met grote mensen praten.

Misschien is het wel leuk als ik me verder voorstel aan de hand van mijn sterke kanten. Geef mij kennis en vaardigheden, daar word ik gelukkig van! Ja, leer- en nieuwsgierig ben ik, dus ik jaag op informatie. Sociaal heb ik grote voelsprieten, en de informatie die ik daarmee opvang, kan ik goed plaatsen. Ik hou mijn vizier open. Ik omarm een hoop. Van mij mag veel, en ik ben geduldig. Tijdsgewijs, mensgewijs. Ik schrijf graag. Ik lach graag. (Jawel, ik heb een grote dosis humor nodig. Om niet ten onder te gaan. In de complexiteit van dit bestaan. Want serieus, het leven is moeilijk. Maar ik hou vol.) Want ook dat kan ik: volharden.

Die sterke kanten brachten mij al vroeg bij de psychologie. Bij die van de koude grond: sinds ik kon praten. Wat wetenschappelijker: sinds ik in 2002 besloot de studie psychologie te doen. En de positieve kant van de psychologie interesseert mij. Ik kan wel zeggen: behoorlijk. Dat doet het sinds ik ooit het boek Flow las van de auteur met die mooie achternaam (tsjikzentmiehaajie). En nog wat heviger sinds ik geluk mocht onderzoeken bij de geluksprofessor tijdens mijn studie. Daarna volgde het verslinden van veel boeken over mooie onderwerpen als creativiteit, emotionele intelligentie, geluk, bevlogenheid, talent, sterke kanten, motivatie en over wat wél werkt.

Alweer een tijd geleden kreeg ik het idee om online te schrijven over positieve psychologie. Omdat ik iets zocht, maar het niet kon vinden. Zoals ik het hebben wilde. Ja, het moest een website worden over de positieve psychologie, hier en nu. In NL. Met wat praktijk, wat theorie. Eigenlijk vooral met bruikbare informatie. Voor de liefhebber. Voor de nodighebber. Voor de doorpakker. Voor de informatiezoeker. Voor anderen. En/of voor mezelf.

Jennifer Wetsteijn

En laat dat idee nou samenvallen met mijn besluit om meer energie te richten op een werkend leven. Dus. Ergo. Here we are!

Ik ben mijn huis lekker uit. Dan zit ik in een Rotterdams koffiezaakje met laptop. Onder de mensen. En ik schrijf! Over de positieve psychologie! Daar wordt dit mens blij van. En het vullen van deze website is een ongoing ding. Ik ben al wel zover dat ik kan zeggen: de website is altijd halfvol.

Ik wens je veel leesplezier op deze positieve psyche pagina’s (want, leesplezier = positieve emotie = winst!)!