Kijk da’s nou goed nieuws

Op het nieuws vandaag

Nieuws van gelukkige aard

Daar word ik nou wat meer ontspannen van, op nos.nl vandaag: “Economische groei is niet langer dĂ© graadmeter voor succesvol beleid. In de politiek speelt steeds meer mee hoe gelukkig Nederlanders worden van overheidsbeleid. Landelijk, maar ook langzaam op lokaal nivo. In de gemeente Schagen hebben ze al een wethouder van Geluk.  Ofwel, bbp wat moet je er eigenlijk nog mee? En: ruim baan voor wat Ă©cht meetelt.

Geluk in Nederland

Nederland staat overigens al op de zesde plaats van de lijst van gelukkigste landen ter wereld. Het gelukkigst is men op het moment in Noorwegen. Sowieso staan in de top 10 van de World Happiness Report alleen westerse landen. Download hier zelf het World Happiness Report 2017. Wie weet is de tijd rijp voor ministers van Geluk wereldwijd?

Monitor Brede Welvaart

Het CBS komt in het voorjaar van 2018 in elk geval voor het eerst met een ‘Monitor Brede Welvaart’, waarin onderwerpen die ons Nederlanders nauw aan het hart liggen gemeten zijn. Zaken die onze welvaart nu beĂŻnvloeden maar ook die van toekomstige generaties en van andere landen. Denk aan het milieu, gezondheid, onderwijs, arbeid, veiligheid, innovatie en ongelijkheid. En dus ook aan geluk, welzijn of kwaliteit van leven.

Lees het hele artikel hier op de NOS.

En kijk ook eens naar de Better Life Index als je wilt weten hoe het zit met welzijn en een beter leven in de landen op onze planeet. Of als lokaal nivo je meer interesseert, lees je hier over hoe gelukkig gemeenten in Nederland zijn.

 

2 Reacties

 1. Hanneke Maenhaut
  16 december 2017

  Lieve Jennifer, weer een heleboel leuke, lieve, creatieve en gelukmakende ideeën ! Ik lees ze allemaal en probeer er iets mee te doen!

  Liefs, Hanneke

 2. Jennifer
  16 december 2017

  Wat leuk om te lezen, lieve Hanneke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.