Lessen in Geluk

Bij de stichting Lessen in Geluk richten ze zich op pubers. Je weet wel, van die aandoenlijke jongeren die het leven bij tijd en wijle heel lastig vinden (en die het hun ouders bijkans heel lastig maken). Voor die jongeren is er meer geluk in het vizier.

De oprichters van Lessen in Geluk hebben nl. een lesprogramma ontwikkeld voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In tien lessen worden wetenschappelijke bevindingen uit de positieve psychologie vertaald naar pubers en hun puberbrein.

Zo leren pubers wat geluk precies inhoudt, en hoe zij hun eigen geluk kunnen ontwikkelen. Ze ontdekken wat hun sterke kanten zijn en hoe zij deze kunnen inzetten op weg naar hun gedroomde toekomst via duidelijke stappen. Docenten van middelbare scholen kunnen bij Lessen in Geluk een training volgen om met dit lesprogramma te werken.

Een cultuur¬†op de middelbare school waar positief gedrag de boventoon voert, dat vinden ze bij¬†Lessen in Geluk eveneens belangrijk. Werken aan zo’n positieve schoolcultuur¬†doen ze¬†in samenwerking met het team. Hogere cijfers, minder uitval en beter gemotiveerde docenten kunnen zomaar gevolgen zijn van zo’n cultuurverandering.

Kijk op: lesseningeluk.nl

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.